Qui som?

Esplais Catalans som una associació d’esplais laica i progressista en què treballem des del voluntariat per a la transformació social. En la nostra entitat, l’esplai esdevé una escola de ciutadania per a infants, joves, famílies, monitors i monitores; una forma d’educació  popular. Esplais Catalans és el resultat de la voluntat dels esplais i de les persones membres de comptar amb espais d’intercanvi, d’aprenentatge i d’acció conjunta. Fem promoció de la igualtat, la llibertat, la participació associativa, l’educació ambiental i els drets dels infants.

En aquest sentit, a Esplais Catalans facilitem la formació dels monitors i monitores, organitzem trobades, impulsem campanyes i promovem la creació de comissions de treball sobre aspectes rellevants per als esplais.

Missió 

Esplais catalans som una associació d’esplais laica i progressista que treballem des del voluntariat per la transformació social en base als drets dels infants, mitjançant l’educació popular.

L’enfortiment i la participació dels esplais és la nostra raó de ser.

Visió

Els esplais catalans volem ser agents educatius clau en la transformació social del territori, inclusius, diversos i reconeguts per la nostra tasca educativa. Per fer-ho, Esplais Catalans potenciem l’espai laic, voluntari i associatiu, treballant en xarxa, donant la millor atenció personalitzada i creant discursos compartits entre tota l’associació. Ho aconseguirem sent un moviment més participatiu, crític, fort, cohesionat i arrelat al territori, amb un projecte de revisió constant, així com tenint uns equips implicats i formats.

Valors

  • Associacionisme: som una eina per a l’autodeterminació de les persones i l’autogestió dels grups a través de la participació democràtica i assembleària i de la vertebració federal dels esplais en el territori.
  • Feminisme(s): concebem les relacions, l’educació i l’organització social des d’una mirada interseccional que examina totes les categories biològiques, socials i culturals. Posem les cures i les persones al centre per tal d’arribar a una societat equitativa.
  • Internacionalisme: desenvolupem una consciència de responsabilitat global compartida vers el planeta i les persones fomentant la capacitat de mirar cap enfora, de treballar en xarxa i de compartir experiències per tal d’entendre el nostre context quotidià i transformar-lo.
  • Laïcitat: som un moviment crític a favor de la llibertat de pensament i d’acció de tota la ciutadania, especialment d’infants i joves, amb els drets humans i dels infants com a marc de referència.
  • Voluntariat: la nostra via per una ciutadania activa i plena es basa en el compromís, la responsabilitat i el rol de lideratge que assumeixen les monitores i monitors dels esplais.